Biyoloji Öğretmeniz Selahattin YENİAY tarafından okul mescidinde öğrencilerimize Hz. Muhammedî’nin eğitim anlayışı ve eğitim metotları üzerine konferans verdi. “Cahil bir toplumu, dünyanın en insani en müreffeh devleti haline getirmiştir” diyen hocamız, Peygamberimizin yumuşak huylu, tatlı sözlü ve mütevazı özelliklerinden bahsetti.

Gelişen ve değişen dünyada, emsalleriyle rekabet edebilecek insan gücünün yetiştirilmesinde baş mimar olarak kabul edilen öğretmenlerin, bu görevlerini tam olarak yerine getirebilmesi genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon bilgilerinin hizmet süresince geliştirilmesi ve yenilenmesiyle mümkündür. Öğretmenlerin kendilerine biçilen bu misyonu gerçekleştirip gerçekleştiremediklerini, süreç içerisinde varsa hedeflerden sapmaları ve zorlukları belirleyerek, bunların giderilmesini sağlamak da ancak bilimsel ölçme yöntemleri ve denetimi ile mümkündür. Bundan hareketle okul müdürümüz Yusuf Suat YILDIRIM tarafından ders denetimleri yapıldı.

Okul mescidi düzenlemesi yaptık, mescidin duvarları görsellerle zenginleştirdik, Medeniyetimizden örnekler sergiledik. Medeniyet tarihimizin büyüklerinden hat, portre, ayet ve hadislerle donattık. Tarih Öğretmenimiz Mahmut ÇETİN öncülüğünde yapılan çalışmaları için okul müdürlüğümüz olarak hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Peygamberimiz önderimiz temasıyla Mevlid-i Nebi Haftasını kutladık. Meslek öğretmenleri Emine ÇALIK, Fatma AKGÜL, Öznur BALTALI, Nihat ÇİÇEK ve Elif KÜRKÇÜ tarafından organize edilen programda Kur’an-ı Kerim okunması ile başlandı, günün anlam ve öneminin belirtilmesi, Mevlidi şerif okunması, sinevizyon gösterisi, ilahiler ve şiirlerle devam etti. Emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Daha iyi bir eğitim iklimi için öğrencilerimizin fikirleri bizim için önemlidir. Biz de bu yüzden okulda dilek kutusunu oluşturduk.  Öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri ve süreç içerisinde yer almalarını sağlamak amacıyla okul giriş katında dilek kutumuzu oluşturduk. Belli periyotlarla dilek kutusu kontrol edilecek ve yazılan öneriler doğrultusunda istekler yerine getirilmeye çalışılacaktır.  Dilek kutusu düzenlenmesinde emeği geçen Kimya Öğretmenimiz Zahide ÇAKAR’e teşekkür ederiz.

10 Kasım Atatürk Anma Programı gerçekleştirildi. Meslek Öğretmeni Emine ÇALIK ile Tarih Öğretmeni Mahmut ÇETİN tarafından organize edilen anma programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı, günün anlam ve önemi, Atatürkten Vecizeler ve şiirler okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonunda, Protokol ve resmi yazışma kuralları ile ilgili okul personellerine yönelik seminer gerçekleştirildi.

Okul Müdürümüz Yusuf Suat YILDIRIM, Müdür Yardımcıları Bedrettin ÇELİK, Mehmet Zeki Çelik, Necati SAVCI, bütün öğretmenler ve öğrencilerimizle birlikte okul bahçesinde kitap okuyarak, okuyan toplum olmanın önemini vurguladık.

Okulumuzda İmam Hatip Okulların kuruluşuna yönelik seminer düzenlendi. okulumuz öğretmenlerinden Nihat ÇİÇEK ve Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki ÇELİK tarafından öğrencilere İmam Hatip Okulların kuruluşu, geçmişi ve geleceği ile iligli bildilendirme yapıldı.

Okul olarak  öğrencilerin aileleri ile işbirliğini güçlendirerek okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak; öğrencilerin akademik başarılarını arttırmanın yanı sıra onları toplum değerlerine saygılı, ahlaklı ve sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek için kademeli olarak bütün velilerimizi ziyaret etmeyi kararlaştırdık.

Ekm

Bilim, medeniyet, hikmet, sanat ve spor dünyamızdan önde gelen şahsiyetlerin isimleri verildi.

Ekm

Okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kursları başladı. hem haftaiçi hem haftasonu kurslarımız açıldı. Matematik, Türkdili ve Edebiyatı, Coğrafya, Kimya ve Arapça alnlarında kurslar açıldı.  öğrencilerimizi hem okul derslerine hem sınava yönelik hazırlıyoruz. Kursumuz seri denemelerle desteklenmektedir.

Ekm

okuyan, düşünen yorumlayan, eleştiren, medeniyetimiizn kültürel mirasını değerlendiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, edebi ve mesleki gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla okuyan 7´ler etkinliğini başlattık. Okulumuz öğretmnelerinden Elif KÜRKÇÜ tarafından organize ededilen etkinliğimize öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.