Ock

Öğretmen Gelişim Programı (ÖGEP) kapsamında okulumuz koordinatörlüğünde gerçekleşen çalışmada;  öğrencilerin beklenen ideal başarıya ulaşabilmeleri,onların potansiyel değerlerinin keşfedilmesi ve bu yetenekleri doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirilmeleri konusunda bilgiler verilip, görüş ve öneriler paylaşıldı, konu temelli öğretim, yönetim ve teknikleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Çalışmayı yürüten okul müdürümüz Yusuf Suat YILDIRIM'a, öğretmenlerimize ve ilgiyle katılım sağlayan öğretmenlere teşekkür ederiz.

Ock

okulumuz çok amaçlı salonunda Midyat genelinde çocuk hakları haftası kapsamında satranç turnuvası yapılacaktır.

Ock

Okulumuz spor salonunda BESYO ve POMEM sınavları için hergün 100'den fazla kişi kursa katılıyorlar. Halk Eğitim bünyesinde açılan kurslar okulumuz salonunda gerçekleşmektedir.

Mrt

Bir savaştan ziyade Türk ordusunun yazdığı bir destan olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını vatanları için feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan çalışmalar için Tarih Öğretmenimiz Rıdvan ÖZEL'e, Meslek Dersleri Öğretmeni Öznur BALTALI'ya ve tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Eğitimde Mardin projesi kapsamında matematik ile ilgili program planlanarak matematik dersi diğer disiplinlerle ilişkilendirildi. Bu uygulama Türkçe, Tarih, Görsel Sanatlar gibi derslerde eğitim ve öğretime entegre edildi.

Amacı matematik dersine olan önyargının azaltılıp matematik dersinin sevdirilmesi, Matematiğin diğer derslerle ilişkisini arttırarak kalıcı öğrenmeler sağlanmasıdır. Katkılarından dolayı Matematik Öğretmenimiz Merve YILDIZ'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

KTS kapsamında dini gün ve gecelerde okul içi-dışı günün anlam ve önemini belirten programların yapılması kapsamında Miraç Kandilinin önemi ve anlamını anlatan videolar öğrencilere izlettirildi ve meslek hocalarımız tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

okulda karşılaşan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili öğretmen ve yöneticiler arasında görüş alış verişi yapıldı. toplantılar gerçekleştirildi. konu ile ilgili araştırma yapan başta felsefe öğretmenimiz Mustafa YILDIRIM olmak üzere tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik toplu kitap okuma çalışmaları yapıldı. sınıflarda kitap okuma saatinin  yanında okul baheçsinde de öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte kitap okuma programını gerçekleştirdik.

Ock

Dünya Arapça Günü için Arapça Öğretmenimiz Meryem GÜÇLÜ ve öğrenciler tarafından pano çalışması ve çeşitli çalışmalar yapılmışlardır.

Okulumuz öğretmenlerinden Zahide ÇAKAR ile Esra ŞAHİN koordinatörlüğünde satranç turnuvası yapıldı. Okulumuzda satranç köşesi yapıldı ve yıl boyunca öğrenciler orda kendi aralarında satranç oynamaktadırlar.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde meslek derslerine yönelik 9, 10, 11, ve 12. sınıflarımıza yönelik kazanım değerlendirme denemesini gerçekleştirdik.

Din Öğretimi Genel müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Sadâ, Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasın öğrencimiz İsmail BAYADUR Mardin İl ikincisi olmuştur. kendisine ve danışman öğretmeni olan İshak ALPAR hocamıza teşekkür eder tebrikler dileriz.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğün Öğretmen Gelişim Prıgramı kapsamında meslek hocamız Öznur BALTALI ilçedeki İmamhatip Lisesi ve İmamhatip Ortaokulu bünyesindeki hocalara seminer verdi

10-16 OCAK 2021 ENERJİ TASARRUFU HAFTASI

Enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması için ve bu bilincin yaygınlaşması adına her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanıyor. Tüm öğrencilerimize yönelik haftanın önemi ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı.

10-16 OCAK 2021 ENERJİ TASARRUFU HAFTASI