MARDİN / MİDYAT - Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Öğrencilerin düşünce dünyasını zenginleştirmek, kelime dağarcıklarını geliştirmek, topluluk karşısında duygu ve düşüncelerini aktarmak için münazara etkinliğini gerçekleştirdik. etkinliği organize eden Cumal, TUZ hocamıza ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Çocuklara bilim sevgisini aşılamak ve bilime karşı merak uyandırmak amacıyla  Anasınıfı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından "Bilim Şenliği" düzenlendi. Öğrencilerimizin ageri dönüşüm malzemelerden yaptıkları materyalleri sergilediğimiz sergiye velilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı. Öğrenciler kendi yaptıkları materyallerin tanıtımını yaptılar. Bilim sergimiz herkes tarafından çok ilgi gördü. emeği geçen öğretmen ve kendileri minik ama hedefleri büyük olan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Meslek dersleri hocalarımızdan Nihat ÇİÇEK, Cumali TUZ VE Abdulvahap SAĞLAM tarafından Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilerimize seminer verdiler. Hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

KOÇLUK SİSTEMİ UYGULAMASI:

12. sınıflarımıza yönelik başarıyı arttırma projesi kapsamında koçluk sistemi uygulamasını yapmaktayız. Her bir öğretmenimiz beş öğrenciye koçluk yapmaktadır. Haftalık aylık dönemlik ve yıllık olarak çalışmalarımızı yapıyoruz ve takibini gerçekleştiriyoruz. İki haftada bir TYT_AYT denemelerini yapıyoruz ve genel değerlendirmesini yapıyoruz. Koçluk sisteminde idare öğretmen öğrenci ve aile ile işbirliği içerisinde yapıyoruz.

Kas

Din Öğretimi  Genel Müdürlüğünün Öğretmen Gelişim Programı (ÖGEP) kapsamında İshak ALPAR hocamız tarafından konu temelli öğretim, yönetim ve teknikleri ile ilgili İlçe genelindeki Meslek ve Din Kültürü öğretmenlerine seminer verdi. katkılarından dolayı hocamıza teşekkür ederiz.

Kas

İmam hatip okullarının vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında okulda çeşitli  etkinliklerr düzenlendi. Meslek hocalarımız koordinatörlüğünde çeşitli pano düzenlemesi, video ve seminer çalışmaları yapıldı.

Kas

Değerler Eğitimi Kulübünden sorumlu öğretmeni Öznur BALTALI ve kulüp öğrencileri tarafından "Öğretmenler Günü panosu"  hazırlanmıştır. Öğretmenler Günü ile ilgili şiirler ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenler ile ilgili sözlerini içeren pano hakkında öğrenciler bilgilendirilmiştir. Öğretmenimize ve öğrencilerimize bu anlamlı çalışma için teşekkür ediyoruz.

Kas

çocuk ve genç psikolojisi, ergenlik dönemi ve sorunları, ergenlerle etkili iletişim ile ilgili Merve YILDIZ hocamız tarafından öğretmenlerimize sunum yaptılar.

Kas

Okulumuzda hazret Muhammet'in (s.a.v) eğitim anlayışı ve eğitim metodu hakkında seminer düzenlendi. Eğitim anlayışının günümüze yorumlanması ile en önemli metotlar üzerinde Özellikle duruldu. Okulumuz öğretmenlerinden Nihat ÇİÇEK hocamızın yaptığı seminer diğer hocaların katılımları ile keyifli bir sohbet içinde gerçekleşti. Efendimizin metotlarından tedricilik ilkesi, kişiden kişiye değişen bireysel program ve jest ile mimiklerini etkili kullanmasın hocaların en beğendiği metotlar oldu. Özet olarak Peygamber Efendimiz ''insan odaklı'' bir eğitim sistemini benimsemiş ve adeta sıfırdan başlayarak bir toplumu yeniden şekillendirmiştir. Bizler de tabiri caize eğitim krizleri yaşadığımız şu asrımızda, fen ve teknolojinin her türlü imkânından istifade ve nebevi metoda uygun olarak, insan odaklı bir yaklaşımla bu krizi aşmaya muvaffak olabiliriz.

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle program düzenlendi

Kas

Öğrencilerimizin TYT_AYT'ye hazırlık ve kariyer planlama sürecinde etkin olarak desteklenmesi için okulumuz bünyesinde "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. Komisyon okulda uygulanacak eylem planını belirlemek için çeşitli toplantılar gerçekleştirildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'müzün başlattığı "Hedef 2022 Projesi" kapsamında okulumuzda 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak faaliyetleri planlamak için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. İlgili müdür yardımcıları, koordinatör rehber öğretmen ve zümre başkanlarından oluşan komisyon, Üniversitelere Hazırlık Eylem Planı oluşturmak amacıyla, Okul Müdürümüz Yusuf Suat YILDIRIM başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Komisyon'umuz tarafından yürütülecek eylem planı kapsamında, öğrencilerimizin gelişimlerinin takip edilmesi için çalışma takvimi oluşturuldu. Öğrencilere danışman öğretmenler atanması, öğrenci-öğretmen-veli koordinasyonun sağlanması için iletişim araçlarının etkin kullanılması kararı alındı.

Kas

Meslek dersi öğretmenlerimiz tarafından yapılan planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi panolarda ve LCD ekranla ile hafta boyunca gösterildi.

Kas

Çevrenin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, öğretmenler kurulu kararıyla öğrenci kulüpleri kuruldu.Her öğrencinin bir kulübe üye olması sağlandı. ilgili faaliyetin sorumlusu Edebiyat Öğretmenimiz Osman Okkeş ÇELO'ya teşekkür ederiz

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Kalite Takip Sistemi (KTS) kapsamında Okulumuzda bulunan mescid kontrol edildi. Mescidimizde bulunan eksikler öğrencilerimizle beraber giderildi.  Bunun için mescidimizin halıları kontrol edip genel temizliği yapıldı daha sonra faaliyetin anlam ve önemi vurgulayan afişler asıldı. Öğrencilere meslek dersleri öğretmeni Nihat ÇİÇEK tarafından minber, kıble, cübbe ve mescit kütüphanesi hakkında sohbet havasinda bilgiler verildi. Hocamıza ve Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Motivasyon ve Başarı Arttırma Projesi kapsamında haftalık seri denemelerimiz yapılmaktadır.