HZ. MUHAMMED'İN (SAV) EĞİTİM ANLAYIŞI

Okulumuzda hazret Muhammet'in (s.a.v) eğitim anlayışı ve eğitim metodu hakkında seminer düzenlendi. Eğitim anlayışının günümüze yorumlanması ile en önemli metotlar üzerinde Özellikle duruldu. Okulumuz öğretmenlerinden Nihat ÇİÇEK hocamızın yaptığı seminer diğer hocaların katılımları ile keyifli bir sohbet içinde gerçekleşti. Efendimizin metotlarından tedricilik ilkesi, kişiden kişiye değişen bireysel program ve jest ile mimiklerini etkili kullanmasın hocaların en beğendiği metotlar oldu. Özet olarak Peygamber Efendimiz ''insan odaklı'' bir eğitim sistemini benimsemiş ve adeta sıfırdan başlayarak bir toplumu yeniden şekillendirmiştir. Bizler de tabiri caize eğitim krizleri yaşadığımız şu asrımızda, fen ve teknolojinin her türlü imkânından istifade ve nebevi metoda uygun olarak, insan odaklı bir yaklaşımla bu krizi aşmaya muvaffak olabiliriz.

23-11-202123-11-202123-11-2021

Yayın: 23.11.2021 - Güncelleme: 23.11.2021 14:29 - Görüntülenme: 144