Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 10 bölgede düzenlenen, Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına katıldık.

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası, her yıl düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında okulumuzu başarıyla temsil eden ve il üçüncüsü olan öğrencimiz Abdurrahman  NAİFELHACİ ve  onu hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

ÇEDES ARALIK AYI ÇALIŞMALARIMIZ "YARDIMSEVERLİK, MERHAMET"

“Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum"(ÇEDES) Projesi kapsamında uygulanan Aralık ayı etkinliklerimizi tamamladık. Okulumuz Değerler Kulübü tarafından Aralık ayı " Yardımseverlik, Merhamet" temalarının işlendiği proje kapsamında; Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan kulüp panosunda “Yardımseverlik, Merhamet” işlendi. Ayrıca okul kedisine barınak ve yiyecek içecek sağlandı. İkinci etkinlik olarak tüm okulun katılımı ile “Okul Kumbarası” oluşturuldu. Çedes kapsamında faaliyetler yürüten öğretmenlerimiz Gülhan AKDOĞAN, Bedrettin ÇELİK ve Nihat ÇİÇEK hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı “Dilimizi Zenginleştirelim “ projesinin ilk etkinliği olan “Bilen Oturur” etkinliğimizi 10. Sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirdik.Bu etkinlik Türkçe'de kullanılan eş anlamlı bazı kelimeleri öğretmek amacıyla yapılmıştır. Ögrencilerin Türkçe'nin zengin dil olanaklarından  en üst düzeyde faydalanmasını sağlamaya yönelik olarak "Bilen Oturur." etkinliği gerçekleştirildi. Edebiyat Hocalarımız Eda BUĞA ile Mahsum TURAN'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ekm

Çevreme Duyarlıyim  Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) kapsamında Değerler Eğitimi Kulubümüz tarafından  Midyat engelsiz yaşam bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezini ziyaret etti. Ziyarette kurumun işleyişi hakkında bilgi alan öğretmenler ve öğrenciler memnunluklarini  dile getirdi. Okul Müdürümüz Yusuf Suat YILDIRIM, kulüp danışmanımız Nihat ÇİÇEK ve öğrencilerimize ziyaretleri için teşekkür ederiz.

May

Etkili sunum yöntemi hakkında konuştuk.

Kts kapsamında okulumuzun 9/C sınıfı ile geleneksel oyunlarımızı oynadık

May

2023 yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip sistemi kapsamında öğrencilerin mesleki gelişiminde milli ve manevi değerleri verme şühadayı anma ve hatim indirme etkinliği düzenlendi.. Koordinasyonu  Meslek Dersleri Öğretmeni Abdulvahab Sağlam'ın yaptığı etkinlik  öğrencilerin okuduğu Hatim Duası ve Programa Davet edilen Midyatın  Gazisi İsmail Çetin vatan korunmasının öneminden ve hayatından kesitlerin  anlatımı ile sonlandırıldı

May

Okulumuzda Destekleme ve yetiştirme kurslarına(DYK) düzenli katılan öğrencilere ve bu kurslarda görev yapan öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı piknik düzenlenmiştir.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizin akıl yürütme ve problem çözme becerilerini geliştirmek,sorunlarla başa çıkma,yenilgi karşısında pes etmeme,yeniden başlayabilme,sosyal başarının artması amaçlı zeka oyunları etkinliklerine yer verildi.

Nis

Okulumuz Anadolu İmam Hatip lisesi son sınıf öğrencilerine üniversite ve bölümleri hakkında bilgiler verildi.

Nis

Okulumuz öğrencilerine meslek tanıtım seminerleri yapıldı. Alanında uzman kişilerin mesleki bilgi videoları izletildi.

Nis

Meslek dersleri öğretmeni Öznur Baltalı ve 10-B öğrencileri tarafından ayın ayetleri ve hadisleri konulu pano hazırlanmıştır. Ramazan ve oruçla ilgili olan ayet ve hadisler öğrencilerin  içinde bulunduğumuz mübarek ay ile ilgili bilgilerini artırmıştır. Hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerimize teknoloji, internet ve sosyal medya bağlamında e-bağımlılık sorunu ve çözüm önerileri kapsamında bilgi paylaşımı yapıldı.

Nis

İlim ve hikmet sahibi bir şahsiyet olarak ilçe müftümüzü okula davet ettik. Öğrencilere engin bilgilerini paylaşmasını ve rol model olmasını sağladık.

Nis

Mardin İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Midyat İlçe Müftüsü Sn Ergün BULUNMAZ tarafından öğrencilerimize yönelik "Gençliğin Anlam Arayışı" konulu konferans verdi. Katkılarından dolayı ilçe müftümüze ve meslek dersleri öğretmenimiz Abdulvahap SAĞLAM hocamıza teşekkür ederiz.